Copernico Vini...

Copernico Vini, Il Rosso del vino

2022’nin en iyi beş genç erkek tenisçisi

2022’nin en iyi beş genç erkek tenisçisi




Erkekler tenisi uzun süredir aynı isimlerin hakimiyetinde. Roger Federer, Rafa Nadal ve Novak Djokovic son yıllarda büyük şampiyonlukların çoğunda yer aldı ancak yakın gelecekte bir nöbet değişikliği olacak gibi görünüyor.
Carlos Alcaraz (birazdan onun hakkında daha fazla bilgi vereceğiz) bu yıl ABD Açık’ı kazandı ve erkekler sıralamasında zirveye tırmandı. Bu onura ulaşan en genç erkek oyuncu oldu ve kısa sürede Jojobet giriş‘in favorilerinden biri haline geldi. Federer’in emekliliğini açıklamasıyla birlikte, sanki yeni nesil oyuncuların ortaya çıkışına tanık oluyormuşuz gibi geliyor. Peki kime dikkat etmeliyiz?
Carlos Alcaraz, İspanya
İspanya’nın en son tenis heyecanıyla başlayalım. Alcaraz artık bilinmeyen bir miktar ama onun henüz 19 yaşında olduğunu unutmak kolaydır. Daha 2018 yılında profesyonel oldu ve sıralamalarda hızla yükselerek bugün bulunduğu yüksek konuma ulaştı.
Alcaraz, büyüklerle de iyi bir performans sergiliyor ve şampiyonluklar kazanma ve birinciliklerde ilerleme söz konusu olduğunda şu anda hem Djokovic’in hem de Federer’in önünde yer alıyor. Sahadaki hızı büyük bir artı ve forehand vuruşlarının gücü ona belirgin bir avantaj sağlıyor. Bir süre daha oyunun zirvesinde kalmaması için hiçbir neden yok.
Jannik Sinner, İtalya
Sinner, ATP sıralamasında şu anda 12. sırada yer alan Alcaraz’dan biraz daha geride. Ancak bu yılki performansları, 21 yaşındaki bu İtalyan futbolcunun gelecek vaat ettiğini gösterdi. Yaz aylarında Wimbledon’ın yanı sıra Avustralya ve ABD Açık’ta da çeyrek finale yükseldi.
Alcaraz sürekli olarak vatandaşı Rafa Nadal’la karşılaştırılıyorsa, Sinner’ın tarzı daha çok sakin, ölçülü Roger Federer’e benziyor. İki elli backhand vuruşlarıyla üretebildiği maksimum dönüş inanılmaz ve yanal hareket yeteneğinin kayak geçmişinden geldiği söyleniyor.
Casper Ruud, Norveç
Ruud, Carlos Alcaraz’ın ilk Grand Slam onurunu almak için yendiği talihsiz oyuncu. Ancak Norveç’in bu hissi, bu yılki oyun tarzıyla benzer şekilde büyüklüğe giden yolda ilerliyor gibi görünüyor. Ayrıca Fransa Açık’ta finale yükseldi ve burada Rafa Nadal’a düz setlerde yenildi.
Ruud, Norveç tenisinde sürekli rekorlar kırıyor ve büyük bir finali kazanan ilk oyuncu olması an meselesi gibi görünüyor. Şu anda dünya üçüncüsü olan Rudd, hızla rakiplerinin çekindiği bir oyuncu haline geliyor ve Alcaraz’ı bir süre daha test etmeye hazır görünüyor.
Frances Tiafoe, Amerika Birleşik Devletleri
1998’de doğan Tiafoe, babasının bakım sorumlusu olarak çalıştığı Amerika Birleşik Devletleri Tenis Birliği’nin Maryland’deki eğitim merkezinde büyüdü. Çocukken sürekli olarak bu oyuna maruz kalmak onu hayrete düşürmüştür; çünkü şu anda dünyada 17. sırada yer alıyor ve çok daha fazlasını vaat ediyor.
Carlos Alcaraz’ın bu yılki ABD Açık’ta yarı finalde İspanyol’a yenilmesini durdurmak için hiçbir şey yapamazdı ancak bu deneyim bile onu daha büyük şeylere teşvik etmeli; özellikle de kendi taraftarının önünde. Hızlı bir servis ve ölümcül bir güç oyunu, önümüzdeki yıllarda ona fayda sağlayacak gibi görünüyor.
Taylor Fritz, Amerika Birleşik Devletleri
Taylor’ın anne ve babası da tenis oyuncusuydu ve bu spor onun kanında var gibi görünüyor; zira Taylor, yalnızca üçüncü turnuvasında ATP finaline ulaşan en hızlı ikinci Amerikalı oldu. O zamandan bu yana oyunu gittikçe güçlendi ve şu anda dünya sıralamasında ilk ona girdi.
Wimbledon’daki çeyrek final turu, bu yıl bir majörde gittiği en ileri tur oldu. Ancak agresif ve güçlü temel oyunu onun oyunda çok daha ileri gitmesini sağlamalı. Cephaneliğindeki bir diğer silah ise ona her rakibi alt etme fırsatı veren inanılmaz hızlı ilk servistir.
Scroll to top